Тваринництво Новоселицького району
в січні–вересні 2010р.
Впродовж січня–вересня 2010р. сільськогосподарськими підприємствами (крім малих) Новоселицького району вироблено 3,3 тис.т м’яса в живій вазі, 3,3 тис.т молока, 10,8 тис.шт. яєць та 7,2 т вовни. У порівнянні з січнем–вереснем 2009р. відбулось збільшення обсягів виробництва яєць на 6,9%, тоді як інших видів продукції тваринництва отримано менше: м’яса – на 37,5%, молока – на 1,4%, вовни – на 19,7%.
Слід зазначити, що агроформування району є серед основних виробників м’яса та молока в області, поступаючись за обсягами виробництва лише господарствам Кіцманського району. Так, у січні–вересні 2010р. ними отримано 30,7% від загального обсягу виробленого м’яса в області та 21,9% – молока. У структурі реалізації худоби та птиці на забій переважала частка свинини – 56,9%.
Середній надій молока від однієї корови (в розрахунку на середнє поголів’я корів молочного напряму) в сільськогосподарських підприємствах Новоселицького району в січні–вересні 2010р. збільшився порівняно з відповідним періодом минулого року на 4,8% і становив 3035 кг, в той час як у середньому по області – 3109 кг.
На 1 жовтня 2010р. в сільгосппідприємствах (крім малих) Новоселицького району утримувалось 4,5 тис. голів великої рогатої худоби (з них 1,3 тис. корів), 27 тис. – свиней, 2,4 тис. – овець та 176 тис. голів птиці. Порівняно з початком жовтня 2009р. чисельність свиней збільшилась на 22,8%. Водночас поголів’я великої рогатої худоби зменшилось на 6,7% (у т.ч. корів – на 1,2%), овець – на 29,1%, птиці – на 27,7%.
Заступник начальника
Головного управління статистики В.С.Дронь