Стан тваринництва
в Новоселицькому районі у 2013 році
За попередніми даними, у 2013р. сільськогосподарськими підприємствами району (без вра-хування малих) вироблено 5,6 тис.т м’яса в живій вазі, 3,8 тис.т молока, 0,3 тис.шт. яєць. У порів-нянні з 2012р. відбулось зменшення обсягу виробництва м’яса на 32,7%, молока – на 10,2%, яєць – у 5 разів.
Слід зазначити, що агроформування району є серед основних виробників м’яса та молока в області. Так, ними отримано 26,8% від загального обсягу виробленого м’яса в області та 22,5% – молока. У структурі реалізації худоби та птиці на забій переважала частка свинини – 71,9% від загальної ваги.
На 1 січня 2014р. в сільгосппідприємствах Новоселицького району (крім малих) утриму-валось 2,7 тис. голів великої рогатої худоби (з них 1,0 тис. корів), 37,3 тис. – свиней, 2,7 тис. – овець та кіз, а також 69,8 тис. голів птиці. Порівняно з початком 2013р. чисельність свиней збі-льшилась на 14,2%. Водночас поголів’я великої рогатої худоби зменшилось на 15,8% (у т.ч. корів – на 13,6%), овець та кіз – на 14,1%, птиці – в 1,9 раза.
Заступник начальника
Головного управління статистики Г.І. Петрова